2017-05-03

Vad kostar det din verksamhet att inte synas digitalt?

Vi skulle vilja erbjuda ett perspektiv på de vanligaste invändningarna vi möter i samtal med företagsledare

  • “Digital marknadsföring är inget för oss, vi är inte en sådan verksamhet”

År 2015 var det 93 procent av sveriges befolkning som hade tillgång till internet och 91 procent som använde internet. I åldern 8-55 år är det över 95 procent som använder internet. Den dagliga användningen av internet ökar även i alla åldersgrupper.

Källa: http://www.soi2015.se

Slutsats: ALLA verksamheter behöver ha en närvaro på internet.

  • “Vi har redan tillräckligt med kunder”

Dina kommande kunder och medarbetare är millenium- generationen som hade en uppkopplad mobiltelefon redan i tredje klass. Att vara en “millenier” är att vara medveten och alltid nära till nätet.

Källa: https://www.ipsos.com/sites/default/files/2017-05/ipsos-mori-millennial-myths-realities-full-report.pdf

Slutsats: För att fortsätta ha tillräckligt med kunder även i framtiden så måste din verksamhet finnas där dina framtida kunder finns, och det är på nätet.

  • “Vi får våra kunder genom personliga rekommendationer”

Internet har blivit en lika viktig informationskälla som personliga kontakter och 70% av internetanvändarna idag är av uppfattningen att det är marknadsledande företag som exponeras först på Google.

Källa: http://www.soi2015.se

Slutsats: Vi som konsumenter tar allt större kontroll över vår köpprocess och vi använder internet som källa när vi tittar på olika alternativ till de produkter och tjänster vi är ute efter. Internet har blivit vår bästa vän, den vi litar absolut mest på. Vill ni vara företaget som den vännen inte rekommenderar?

Den frågan vi skulle vilja belysa är; har ni verkligen råd att synas sämre än era konkurrenter?

I artikeln “digital marknadsföringsbudget” kan du genom en enkel formel räkna på ditt genomsnittliga affärsvärde och vad det egentligen kostar din verksamhet att inte synas digitalt.

Är du nyfiken på hur du skulle kunna förbättra ditt företags digitala synlighet? Kontakta oss så berättar vi mer.

Jonna André Karlin

Praktikant