2015-03-12

Podcasts, en ny plattform att marknadsföra sig i.

Podcast är något som har vuxit fram väldigt snabbt senaste 2-3 åren. Framförallt senaste året så har podcast-communityt växt lavinartat över hela världen.

Folk som vill dela sina tankar, prata med spännande människor där du enkelt kan publicera ut det i den nya etern. Det är både kändisar, vanligt folk och företag som börja använda det som ett medium att höras i.

Vi har hört många olika poddar där man får lyssna på stora företagare berätta som sin historia och sitt äventyr som har tagit dom till där dom är idag. Detta är något som verkligen trendar i USA, men det är inte bara Donald Trump och Elon Musk man vill lyssna på, man hittar de som är lite mindre publika men som har gjort likväl samma spännande resor. Lite som vad Verkligheten i P3 har gjort i flera år..

Men vad som kom lite av en uppenbarelse för mig varför detta koncept har vuxit så mycket är när jag läste om ett bolag som sålde detta som ett koncept att marknadsföra sig igenom. Där du som företag kan köpa in dig i poddar och köra just detta format. En spännande och avslappand historia om sitt företag och “resan man har gjort”. Tror detta är ett väldigt spännande koncept att marknadsföra sig med, där man kan bygga en relation med ett mångfald utan att mata ut en jingel på radio som man tillslut irriterar sig på. Ska bli spännande och se hur detta växer.