Hej Katarina!

Vem är du och vad är din bakgrund?

Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av färg/form och teknik så att studera webbdesign på universitetet var ett enkelt val för mig. Jag läste ett kurspaket på 1 år som var en blandning av kurser i både design och programmering. Efter det ville jag få bredare kunskaper inom kommunikation och marknadsföring så då läste jag yrkesutbildningen ”Webbkommunikatör” på Medieinstitutet. Utbildningen bestod av en tredjedels praktik och jag valde då att rikta in praktikerna mot webbdesign och webbutveckling.

När och varför började du arbeta på Brandson?

Jag började arbeta på Brandson i maj 2014, strax efter jag tagit min examen från Medieinstitutet. Under utbildningen gjorde jag praktik på tre olika företag, två byråer och ett e-handelsföretag, och jag var efter det helt övertygad om att jag ville jobba på en byrå, gärna en mindre. När jag sedan såg jobbannonsen från Brandson med titeln ”Kreativ webbutvecklare” sökte jag utan att tveka.

Vad gör du och hur ser din roll på Brandson ut?

Jag jobbar som webbutvecklare och webbdesigner, det vill säga att jag både producerar och designar säljande webbplatser. Jag bygger också SEO-anpassade landningssidor där fokus ligger på konvertering och optimering. Jag jobbar även med digitala annonser och så sköter jag en del support mot kunder vars webbplatser vi byggt.

Kan du ge ett par tips på bra webbplatser till den som är intresserad av digital marknadsföring?

Smashing Magazine är min favorit när det kommer till tips om hur man arbetar på webben, det kan vara allt ifrån podcasts om responsiv design till hur man bör tänka då man väljer typsnitt och vilka typer av bildfiler man bör använda.

Ett annat mer generellt förslag är IDG:s Internetworld som skriver nyheter om till exempel digital marknadsföring, e-handel och sociala medier.

Vill du tillägga något?

När jag sitter i mitt bästa ”webflow” dunkar trance/hardstyle eller hårdrock i mina lurar. Jag tror dock att mina kollegor är rätt glada över att jag har lurar på mig då!