Google-uppdatering – ”Your related activity”

Kontakta oss

Google-uppdatering – ”Your related activity”


05/03/2019 | Kategorier: Google, SEO.

I början av året släppte Google en ny funktionalitet i sökresultatet som de kallar ”Your related activity”. Funktionen är skapad för att inloggade användare skall kunna återuppta sina sökningar kring ett visst ämne utan att behöva börja om från början. Du kan då få ovan vy presenterad för dig med relaterade sökningar/aktiviteter som du tidigare gjort.

RELATED ACTIVITY

Låt oss säga att du håller på att planera en kommande resa med familjen och vill veta allt om destinationen & staden som ni skall besöka.

  • Vilka restauranger är värda att besöka? 
  • De bästa stränderna?
  • Utflykterna man bara inte får missa på denna destinationen.
  • Vilka aktiviter finns för barnen?
  • Vad ligger valutakursen på?

Det är här sökningar som man oftast inte gör i ett enda svep utan som man ofta kommer tillbaka till under en längre period för att samla på sig så mycket information som möjligt. Då blir det snabbt många olika sidor och artiklar att hålla koll på som du vill spara.

Det är precis vid denna typ av sökningar som Google vill underlätta för sina användare genom att visa relaterade sökningar och vilka sidor man redan besökt vid en återkommande sökning. På så vis kan man lättare hitta vilket innehåll man tyckte var bra och även få förslag från Google på annat relaterat innehåll. Du kan också markera en sida för att läsa eller referera till senare.

Den här typen av resultat kommer endast vara tillgänglig för inloggade användare och endast visas där det är relevant, så man ska inte räkna med att få aktivitetskortet för varje sökning man gör.

Se animationerna nedan från Google som visar hur den här uppdateringen kommer att fungera i praktiken:

     

Nytt sätt att visa sökhistoriken på

Just möjligheten att se sin sökhistorik är inget nytt i sig utan det har inloggade Google-användare kunnat göra under en lång tid tillbaka genom att besöka myactivity.google.com. Där kan man följa sina sökningar flera år tillbaka i tiden, allt ifrån vilka sidor man besökt till bilder och videos man kikat på som inloggad. Men med det kommande aktivitetskortet kommer sökhistoriken att bli betydligt mer lättillgänglig direkt i sökfältet.

Endast lanserat i USA

Dessa funktionerna är än så länge endast tillgängliga för de som är bosatta i USA via sökningar som sker via mobilen eller genom Googles egna app. Det finns inget satt datum för när detta kommer släppas på andra marknader utan precis som många andra saker Google ständigt testar, kan det dröja en stund innan det rullar ut här i Sverige.

Källa: Search Engine Land