2017-06-27

5 tips för att engagera besökare på hemsidan med video

Det har nog inte undgått någon att intresset för video har ökat dramatiskt den senaste tiden både i sociala medier och på hemsidor. 85% av alla videos som visas på Facebook ses utan ljud. Enligt Hubspot så kommer video att stå för 74% av all internettrafik under 2017. Hur mycket video använder du idag för att engagera dina besökare?

Vi har listat våra 5 bästa tips hur du kan använda video för att engagera dina besökare men även hur detta kan gynna dina affärer.

1. Företagspresentationer

Många gånger är ”om oss”-delen på hemsidan tråkig och skapar lite engagemang från besökaren. Skapa istället en kortare video där du berättar om företaget, vad ni gör, vilka ni kan hjälpa och kanske även vilka som jobbar hos er. Det bör skapa ett större intresse för er verksamhet om det är gjort på ett tydligt sätt, som besökare vill de flesta få ett ”ansikte” på vem deras nästa leverantör kan bli.

2. Tutorials

Säljer ni komplexa produkter eller tjänster? Testa att skapa en video eller animation för att beskriva vad ni erbjuder. Har ni en tillverkningsprocess som kan vara viktig och intressant att visa upp för potentiella beslutsfattare? Det är många gånger mycket mer intressant, tydligt och klickvänligt med video än en sida med bara bilder och text.

3. Virtuella rundturer

Om ni har en fysisk lokal eller område som besökaren måste uppleva- filma det! Video är ett perfekt verktyg för att visa hyreslokaler, restauranger, hotell, behandlingar, maskiner etc. Föreställ dig att ett företag ska boka en konferens och du har den perfekta konferensanläggningen, tänk att få sälja in denna med hjälp av video. Nu finns det chans att fortfarande sticka ut då långt ifrån alla har insett kraften av rörligt material i säljprocessen.

4. Referenser

Det här kan vara en av de viktigaste delarna på en hemsida, att få höra hur andra kunder har upplevt dig som leverantör. Fundera över vilken känsla dina bästa kunder skulle kunna skapa för dina besökare på hemsidan genom en kort videointervju?

5. Bli vald oftare

Efter att någon antingen har Googlat sig fram till din hemsida eller kommit från annat håll så är tiden knapp för att fånga besökarens intresse. Då är video ett utmärkt sätt att fånga besökarens uppmärksamhet och samtidigt sticka ut från mängden. Om besökaren inte känner till eller varit i kontakt med er tidigare är det ännu viktigare att göra intryck jämfört med konkurrenterna. Framöver allt om du har konkurrenter med starka varumärken, då är det ännu viktigare att särskilja sig och snabbt visa vad ditt erbjudande är.

Terese Mårtensson

Operativt ansvarig

Tel. +46 (0) 73 502 73 67

E-post. terese.martensson@brandson.se